1. Izvoarele Cernei - Cernisoara , de la izvoare pina la coada lacului de acumulare Valea lui Ivan . Cuprinde in exclusivitate zona pastravului , altitudinea 1000 si 685 m . Pescuitul in acest fond este oprit , el constituind zona de boiste a pastravului din lac .
2. Lacul Valea lui Ivan , situat in zona exclusiva a pastravului , de la barajul cu acelasi nume pina la podul de sub Izvoarele Cernei , la altitudinea de 685 m si cu suprafata de 296 ha . A fost populat cu pastrav indigen de lac , pastrav curcubeu , coregon , si in anul 1983 cu lostrita . Pastravul de lac a atins greutatea de 1 kg bucata
3. Cerna superioara - Corcoaia se intinde de la baraj pina la confluenta cu Iauna , in Cheile Bobotului . In acest sector Cerna este foarte mica din cauza barajului Valea lui Iovan . Apa este mai calda aparind si alte specii piscicole in special mreana de munte (moita) si albisoara iar lipanul disparind complet . Gasim aici pastravul dar foarte putin .
4. Cerna mijlocie , intre Bobot si coada lacului Prisaca . Este singura portiune din Cerna de altadata care va da in viitorul apropiat satisfactii pescarilor sportivi .
5. Lacul de la Prisaca va constitui in anii urmatori cel mai important fond de pescuit din tot bazinul Cernei . A fost populat cu pastrav de catre ocolul silvic din Baile Herculane au aparut si noi specii aduse din Dunare de catre pescari : caras , crap , care se dezvolta foarte bine alaturi de clean si mreana de munte .
6. Cerna inferioara constituie ultimul fond de pescuit si se intinde pe portiunea cuprinsa intre barajul de la Prisaca si Dunare . Este fondul care da satisfactii turistilor pescari veniti la tratament sau in concediu in statiunea Baile Herculane . Daca in celelalte fonduri pescuitul este permis numai cu momeli artificiale , aici se pot utiliza si momelile naturale. Se pescuieste clean , mreana de munte , albitura , scobar dar din cînd în cînd si pastrav .